• agyvérzés utáni zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő, 52 éves édesanyám 5 hete agyvérzést kapott, testének bal oldala részlegesen lebénult. Tornázik, gyakorolja a járást, de az arca és a feje állandóan zsibbad. A vérnyomása stabil, de a pulzusa egyre magasabb, gyakran 100 fölötti. Az ő állapotában normális-e a zsibbadás és mi okozhatja a magas pulzust? Furcsa "ok nélküli" idegességere, belső remegésre is panaszkodik. Szedhet-e valamilyen nyugtatót, magnéziumot vagy ehhez hasonlót? Köszönöm a válaszát, üdvözlettel, Timi.

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! Nem ismerem az édesanyja koponya CT vagy MRI leletét, ami megmutatja, hogy az agyában mely területét érintette pontosan a baj. Vannak olyan területek, ahol az érzőközpotok is érintődnek a stroke (agyvérzés)által, ilyenkor visszamaradhat, akár évekig zsibbadás. A szapora pulzusra valószinűleg kellene gyógyszert szednie, főként, ha a vérnyomása is magas. Ilyenkor beta blokkoló szert szoktak felirni, ezt a háziorvos is megteszi. A nyugtató szedése nem ellenjavalt. Sok stroke-on átesett betegnek vannak szorongásos és akár depressziós panaszai. Első körben az alprazolámot javaslom, ezt is felirhatja a háziorvos.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea

        Kérdés: 2012. február 28., 15:16; Megválaszolva: 2012. március 01., 10:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: