• Agyi infarktus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Párom 6 hónapja esett át agyi infarktuson. Mejárta a stroke osztályt, az ápolási osztályt, és most is krónikus ápolási osztályon fekszik. Jobb oldala lebénult, beszélni csak nagyon keveset tud, egyedűl szinte semmit nem tud csinálni. Most 2 hete nem mondja a szokásos szavakat sem, nem enged maához nyúlni, nem fogadja el az ételt, csont és bőr. Mivel nem vagyok rokon, így az orvosok nem tájékoztatnak semmiről komoly szinten, hogy mi várható. Erre lennék kíváncsi. Nyelési zavarokkal is küzd, így amikor még evett, akkor is csak szakképzett nővér etette. Mi várható? Köszönöm. B. Zsuzsa

        Dr. Kerekes Éva válasza a stroke témában

        Tisztelt Érdeklődő! Sajnálom, de pontos tájékoztatást csak a beteg kezelőorvosa tud Önnek mondani. Azt nyilvánvalóan Ön is tudja, hogy a prognózis függ a beteg általános állapotától, társbetegségektől, az agyi infarktus kiterjedésétől, az első tünetek és a kezelés elkezdése közt eltelt időtől, a beteg hozzáállásától, a hozzátartozók hozzáállásától, a gyógytornász és orvos személyétől, és attól is, hogy milyen intézményben kezelik/ápolják a beteget. Ennek a betegségnek magas a halálozása, és ha túléli a beteg, akkor legtöbbször ágybanfekvő marad, a bénulás és a beszédzavar is gyakran megmarad. Javulás még közel fél éven belül reméhető, utána az állapota állandósul.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2012. február 20., 15:49; Megválaszolva: 2012. február 21., 22:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: