Teljes vérkép

Tisztelt Hölgyem/Uram! A teljes vérkép eredményében az alábbi csillaggal jelölt értékek vannak: GPT 53U/L (0-45) Gamma GT 61U/L (11-50) Húgysav 450 umol/L 208-417) Anti-sterptolizin 333U/mL (0-200) Koleszterin 6, 3 mmol/L (2, 8-5, 2) Limfocita 45, 7% (20-45) Trombocita 109Giga/L (150-400) A háziorvosom ROSUTEC 20mg-os tablettát irt fel. Én viszont úgy gondolom, hogy nem kellene egyból gyógyszerrel kezdeni és helyette Silegon 140mg-os tabletátt vettem (GPT és Gamma-GT és a koleszterin miatt) . Ön mit javasol? Először próbáljak egy kicsit többet mozogni és változtatni az étrendemen vagy hallgasak a háziorvosra. 2-3 hónap múlva szeretném megismételni a teljes vérkép ellenörzését. 34 éves vagyok váltó műszakban dolgozok, tüneteket nem észlelek magamon, és egészségesnek érzem magam. Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza magas koleszterin témában

Kedves Uram!

Alapvetően egyetérek Önnel. 2-3 hónap zsírszegény diétát és sportolást javaslok, majd ezt követően meg kellene ismételni a laborvizsgálatot. Ha akkor sem javulnak az eredményei, akkor kellene gyógyszerszedést kezdenie.

Kérdés: 2012. március 12., 16:31; Megválaszolva: 2012. március 16., 00:18
Kérdések és válaszok: Stressz
Szorongás kivizsgálás
Kedves Doktornő! Elnézést hosszabb leszek.2021. január közepén történt, hogy egyik éjszaka 11 körül felriadtam arra, hogy fázom, remegek, izzadok...
Remegés, gyengeség
Tisztelt Doktornő! Az elmúlt hónapokban sok megpróbáltatáson, veszteségen mentem keresztül (halál, szakítás, postcovid, egyetemi végzés, munka...
Mi lehet a bajom?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 27 éves férfi vagyok, 60 kiló, irodai ülő munkát végzek és munkán kívül se mozgok túl sokat. (Napi 20-30 perc...
Félelem szorongas
Jó napot kivánok! 31 éves nő vagyok és olyan problémám lenne hogy visszatérő gondolataim vannak amitől szorongok félek pl helyzetekzől való...
Folyamatos szívfigyelés, szorongás
Üdvözlöm! Félévente csináltatok EKG-t, évente járok szívultrahangra, ezeken mind rendben vannak az értékeim mindig, semmilyen elváltozást nem...