Miért vagyok mindig fáradt?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Évek óta fennáll nálam az, hogy nem tudom magam kipihenni. Napokon keresztül alhatok 6-8-10, sőt 12 órákat is, akkor is, miután felkeltem, csak 2-3 órán át érzem magam frissnek és hamar is fáradok. Nem tudok koncentrálni a feladataimra, mert mindig álmos és fáradt vagyok. Az elmúlt évben 5 hónapon át szedtem multivitamint és hozzá külön magnéziumot is, de semmilyen változást nem tapasztaltam. Nyáron pedig hiába ettem friss zöldséget és gyümölcsöt, változást nem éreztem, mindig húz el az álmosság. Mindemellett néha fájdalmasan heves szívdobogást érzek, ami 1-2 évente jön elő pár hónapra. Néhány éve az EKG semmit nem mutatott ki, igaz a vizsgálatkor nem éreztem a "rendetlenkedését". Elmentem a háziorvosomhoz, aki kért egy teljes labort. Az eredmény szinte teljesen negatív lett, csupán a következő pár eltérést találták: a koleszterinem lett kicsit magasabb, 7, 4, a vérsüllyedésem pedig nagyobb, 20mm/óra, mint a megadott tartomány. A vizeletben a vvt 3 lett és találtak baktériumot, amit azóta már kikezeltek. A vérnyomásom és a B12-őm is jó. Így a következő kérdése az volt, hogy alszom-e eleget, majd fordult a következő betegéhez. Tehát előbbre nem jutottam. Egyszerűen már belefáradtam, hogy szinte sose vagyok friss. Nem tudok teljesíteni, nem fog az agyam, mivel a legszívesebben mindig aludnék, holott az elalvás nehezen megy. Nem tudom ezt mivel magyarázni. Fizikai munkát nem végzek, mivel egyetemre járok. Pont ezért vannak hetek, mikor kevesebbet alszom, és vannak olyan hetek is, amikor fél napokat alszom át. Esetleg az enyhe refluxom okozza mindezt? Vagy az is befolyásolhatja, hogy a nőgyógyászom nem talál semmi bajt, mégis állandó panaszom a viszketés? Mit tehetnék? Kihez forduljak? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a stressz témában

Kedves Kérdező! Nem említi, hogy a háziorvosa megvizsgálta-e a pajzsmirgyét, és csináltatott-e TSH mérést? Ha nem, akkor ezt pótolni kellene. Hasonló panaszokat tud még okozni a stressz és a depresszió is. Ha ilyen gondjai vannak, akkor javaslom, hogy sajátítson el valamilyen stresszkezelési tecnikát (relaxáció, autogén tréning, jóga, meditáció), és ezzel oldja az önre nehezedő nyomást. Ez a heves szívdobogással járó rosszullétek gyakoriságát is csökkenteni fogja.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. március 11., 14:40; Megválaszolva: 2012. március 12., 23:04
Kérdések és válaszok: Stressz
Mi lehet a baj ?
Szép napot ! Olyan kérdésem van, hogy 2 napja fentáll az a próbléma, hogy a torkomban érzek egy gombocot ami időnként elmúlik talán általában...
Tüdőembólia, stressz és légszomj
Tisztelt Doktornő, A kérdésem háttere: 2019 június elején 3 napot kórházban töltöttem, mert vérrel festenyzett köpet észlelése után a rtg és...
Mellkasi égető fájdalom
Tisztelt Doktor nő! Ezidáig nem tapasztaltam mellkasi fájdalmakat, de az utóbbi pár napban sokat stresszeltem és tapasztaltam néhányat (vasárnap...
Hipochonder vagyok?
Tisztelt Doktor Nő! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz hogy a munkahelyen elmentem wc-re de nem ültem rá és még a wc papirt is megvizsgáltam...
Zsibbadás, szédülés
Tisztelt Webbeteg/T.Szakértő! Egy héttel ezelőtt elkezdtek zsibbadni a végtagjaim, arcom, és szédülök, ez azòta szünet nélkül megy, néha...