Epekő az epehólyagban

T. Doktornő/Doktor Úr! A napokban ultrahangos vizsgálat során egy 6 és egy 8 mm nagyságú epekövet diagnosztizáltak az epehólyagban. Mivel panaszaim kb. egy éve fennállnak, egy év alatt már ez a harmadik vizsgálatom, de csak az utolsó derített fényt e tényre, ezt kicsit furcsállom. Mivel a kő panaszokat is okoz (teltségérzés, puffadás, szájban lévő savas íz) a kérdésem az lenne milyen lehetőségeim vannak. Úgy tudom a köveket kivenni csak a hólyaggal együtt lehet, az ultrahangos vagy lézeres? törés pedig csak egy kő esetén lehetséges, illetve azt olvastam rizikós is. Annak pedig hogy a kő eltűnjön, feloldódjon nagyon kicsi az esélye. Ön mit javasol? Válaszát előre is köszönöm: Marianna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a epeműtét témában

Tisztelt Kérdező! Az epehólyag eltávolítását sebészi úton leggyakrabban laparoszkóposan végzik. Sem ultrahang, sem lézer nem játszik szerepet a műtét során. Zúzni tilos epehólyagkövet. Keressen fel sebészeti szakrendelést.

Kérdés: 2011. október 27., 11:51; Megválaszolva: 2011. október 28., 17:24
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus