Fibroadenóma

Kedves Doktor Úr/Doktornő! Már egyszer operáltak fibroadenómával és most megint van 2 db 1 cm-nél nagyobb csomóm. Lesz majd biopszia. Egyik kérdésem az lenne, hogy ez mitől alakul ki? Fogamzásgátlót szedek vashiányom miatt, lehet hogy ez okozza? Másik kérdésem az lenne, hogy ha bebizonyosodik, hogy fibroadenómám van és műtétre kerül a sor olvastam, hogy létezik egy cryoabláció nevű eljárás. Ez már nálunk is elérhető? Szívesen lemondanék a műtétről ha van más megoldás is. Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza fibroadenoma témában

Tisztelt Kérdező!

A fibroadenoma az emlő kötőszövetes állományának jóindulatú eltérése. Ekkora méretnél a követés javasolt. A növekedés a hormonális változásokkal összefügg. A vashiány nem okozza. A fogamzásgátló váltás szóba jön. A cryoabláció nem terjedt el, a sebészeti kimetszés és a szövettani vizsgálat a legbiztosabb.

Kérdés: 2011. október 22., 13:19; Megválaszolva: 2011. október 24., 12:19
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus