Köldöksérv

Tisztelt Doktor Úr! Üdv! A párom 3 hónapja körül vett észre a köldök felett egy bogot.Időnként megnövekszik, máskor meg visszahúzódik, észrevehetetlen. Mondhatom van kis súlyfelesleg is rajta, de annak ellenére kitapintható. Az utóbbi időben, úgy egy hónapja körül folyamatosan hasmenése van, naponta 4-5 alkalommal is, és étvágya sincs már, mint régebben. Kérdésem, hogy ez köldöksérv-e vagy esetleg daganat, mert az édesapja is vastagbélrákban halt meg, sajnos, amit későn diagnosztizáltak. Előre is köszönöm válaszát. Üdv: Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza köldöksérv témában

Tisztelt Kérdező!

A leírt tünetek köldöksérvre utalnak. A hasmenés és étvágycsökkenés miatt alkalmazzon probiotikus kúrát és kerülje az egyszerű szénhidrátot. A köldöksérv műtéti megoldása indokolt, emiatt keressen fel sebészeti szakrendelést. Amennyiben a táplálkozási változtatás nem vezet eredményre a gasztroenterológiai kivizsgálás is indokolt.

Kérdés: 2011. október 04., 15:21; Megválaszolva: 2011. október 06., 12:32
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus