• Proktológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! 3 héttel ezelőtt egy végbéltályog műtéten estem át. Még vannak fájdalmaim és nem szűnt meg a gennyes váladék. Normális-e ez az állapot és mikor várható a gyógyulás? Lenne e szükségem antibiotikumokra? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Boros Miklós válasza a végbél tályog témában

        Tisztelt Kérdező! A végbéltályog kezelése helyi megoldást kíván, antibiotikum adás rutinszerűen nem indokolt. A váladékozás még elfogadható, bár vizsgálat nélkül egy gyógyuló félben lévő korábbi tályogüregről nem lehet véleményt mondani. Minden nap vegyen fertőtlenítő ülőfürdőt, különösen székletet követően. A gyógyulásról sem lehet nyilatkozni vizsgálat nélkül, a kezelő sebésztől kérjen véleményt.


        Kérdés: 2011. szeptember 28., 21:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 09:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: