• Gammakés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Most hallottam a gammakés sugársebészeti eljárásról. A honlapon elég egyszerűnek tűnik az egész eljárás. Milyen esetekben nem alkalmazható a gammakés? Van ilyen? Vagy előfordul, hogy nem sikeres az eljárás? Mennyire megbízható, sikeres ez a módszer?

        Dr. Molnár Katalin válasza a gammakés témában

        Kedves Hölgyem, a gammakés fogalma a hatvanas évektől ismert, jó és rosszindulatú betegségek elegáns kezeléséről van szó. De mindennek vannak határai. Vannak jóindulatú elváltozások,melyek kezelése egyetlen egy alkalom, de vannak rosszindulatú daganatok,melyek több alkalmat is igényelnek,mind a betegség jellege de főleg kiterjedtsége és gyakran többszörössége miatt. Elsősorban agyi sugársebészetről beszélünk. Minden módszer,mely bevezetésre kerül,pontosan adott kórképekre alkalmas csupán és betegségtől függően értékelhető a sikeresség. Ha indikált esetben,kellő megfontolással és körültekintően alkalmazzák,akkor a sugársebészet egyik legfontosabb kezelőeszközéről beszélünk. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 27., 16:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 16:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés