Végleges stómám van végbél rák műtét miatt

Tisztelt Doktonő/Úr! Kérdésem a címhez kapcsolódva, hogy a vendégnyíláson ki jöhet e bél kb 5-7 cm -re. Káros e ez? Vagy netalán természetes? Részemről elég kényelmetlen folyton visszamaszírozni.Válaszát előre is köszönve maradok tisztelettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza stoma témában

Tisztelt Kérdező!

Valóban kijöhet a végbél az anusnyíláson át. Egy vizsgálat mindenképpen indokolt, hogy van-e teendő. Keresse fel az operáló sebészetet. Sajnos a legtöbb esetben nem lehet rajta segíteni, de a vizsgálat indokolt.

Kérdés: 2011. szeptember 20., 12:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 11:18
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Sztóma visszahelyezés
Kedves Doktor úr, Édesapámat végbéldaganattal operálták kb. 2 hónapja. Idgeiglenes sztómát is kapott A drain sokáig bent volt (kb 3. hétig) . Most...
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...