• Vakbélgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az egyik kedves ismerösöm van ebben a helyzetbe. Hasi fájdalmakkal ment a körzeti orvoshoz. Hazakülte hogy biztos gyomorrontás és ö elfogatta és haza ment. Másnap még rosszabul volt visszament a körzeti orvoshoz,az orvos monta neki hogy sokat kell pihenni hogy javuljon az állapota. Aztán éjel KB:22-orakor már nagyon rosszul volt,egyből mentek az ügyeletre. A ugyeleten ép nem volt orvos mert ép háznál volt(ez érthető). Másfél ora elteltével megjött a orvos ,de az ismerösöm már ekkor nagyon rosszul volt. Soron kivül behivták és egy gyors vizsgálat után azt monták neki hogy azonnal korház. Be is vitték azonal a üllöi uton lévő 1-es számu klinikára. Ott ismét gyors vizsgálat után megállapitották hogy PERFORÁLT VAKBÉL. Azonnal mütő. Mütét után azt monták neki és nekünk hogy ez életmentő mütét volt és ha késöbb jön be akkor már nem él. Rá két nappal is egy cső logott ki belölle a tisztulás miatt.(azt mondták). A korházi orvosok azt mondták hogy a körzeti orvost felejtse el. Most már jobban van de nem érti hogy a körzeti orvos miért nem küldte vizsgálatokra. Kérdéseim: Egy ilyen gyulladást nem lehet észzrevenni? Ha a körzeti dokira halgat már nem él.(ezt a korházba monták). Ilyenkor terheli valami a körzeti dokit?(mert ne küldte semmi vizsgálatra csak haza kétszer) Fel lehet jelenteni? egy komoly választ várok. Gondolom a korházi zárojelentésbe benne lessz minden.A zárojelentést fel lehet használni? A háziorvosrol tudni kell hogy ö még Gasztroenterologus is.(legalábis csinálja). Reméllem hogy evvel a kérdésel nem okozok gondot.

        Dr. Boros Miklós válasza a vakbél témában

        Tisztelt Kérdező! A kórházi zárójelentés nem foglakozhat és nem is kell a bekerülés előtt történtekkel. Az alhasi fájdalom egyik lehetséges oka a vakbélgyulladás, emellett számos egyéb, valóban nem sebészeti megbetegedés okozza. 100 %-osan sem kizárni, sem megerősíteni nem lehet egy vizsgálattal egy korai vakbélgyulladást. Mivel sem dokumentáció nem áll rendelkezésemre, sem nem láttam a beteget a műtét előtt így a szakmaiságról nem lehet nyilatkozni. Amennyiben panaszuk kivizsgálását kérik forduljanak az ÁNTSZ területileg illetékes szervéhez.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 19., 00:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 10:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés