• Érdeklődés!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        üdvözlöm. 2000-ben viszér műtétem volt a bal lábamon.ezzel nem is lenne probléma de viszont combtőben a bal lábamon csomot észleltem.emiatt elmentem a sebészetre ott elküldtek uh-ra ahol az eredmény:az inguiniális régióban több 26 mm nagyságú és kissebb ovalis,echoszegény,centrumában echodus reactiv nycs van.A sebészeten erre azt irták hogy az uh szerint lymphadeopathia valószínü.ön szerint ez mi lehet pontosan és mitöl alakulhatott ki?mert a háziorvosom nem nagyon tudott nekem választ adni.kérem mielőbbi válaszát.köszönöm.tisztelettel egy aggodó nő.suszter ilona.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a lymphadenopathia témában

        Leírása alapján a lágyékhajlatban lévő nyirokcsomók nagyobbodtak meg. Ennek több oka is lehet. A legbanálisabb az alsó végtagon lévő kis sebzés, szőrtüsző gyulladás, körömbenövés, stb. De visszérgyulladás esetén, vagy azt követően is előfordulhat, illetve ha valamilyen egész testre kiterjedő fertőzés van, illetve egyes daganatos betegségek esetén is ez a nyirokcsomócsoport növekszik meg. A sebész szerint csak egyszerű gyulladásról van szó. Ha nem javul, akkor menjen vissza a sebészetre, vagy keressen fel egy belgyógyászati szakrendelést és folytassák a kivizsgálást.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 12., 15:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés