• Lábujj-műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Tanácsra lenne szükségem. Körülbelül januárban műtötték először a bal lábujjam, gyulladt volt a körömágynál, a sebész levágta a '"vadhúst" és a fél körmöm. Nem is volt vele azután gond, ameddig ismét ki nem nőtt. Visszamentem vele ugyanahhoz a sebészhez, ő most csak a "vadhúst" vágta ki és nagyon picit a körmömből. Evvel viszont már problémáim voltak, nehezen gyógyult. Most 3 héttel a műtét után ismét láttam, kicsit jobban beborítja a bőröm a körmöm, de ezzel nem is lenne gond. A körmöm érzem, hogy meglazult és valamely szinten mozog. Minden nap jódozom, hidrogénezem és átkötözöm a lábujjam, de így is fáj. Járni nehézkesen, de tudok, nem maradhatok ki az iskolából. Tanácsát kérném, nem szeretnék ismét orvoshoz menni vele!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a lábujj műtét témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján sajnos ismételt sebészeti beavatkozás szükségességét látom. A teljes köröm levétele mellett nem csak a "vadhúst" kell eltávolítani, hanem annak helyén egy ékrezekciót is el kell végezni, esetlegesen antibiotikum adása is szükséges lehet. Amikor pedig a köröm növekszik rendszeres sebészeti kontroll is szükséges.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 09., 20:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 18:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 2008-ban műtöttek epekővel.Ennek következtében Köldöksérvem alakult ki amit ugyanazon orvos műtött meg.Ezt követően hasi sérvem alakult ki amely mára gyerekfejnyi nagyságú a leírás szerint. Halogattam a műtétet mert a...
        Üdvözlöm! A bőrgyógyász javaslatára néhány anyajegyet el kell távolítani. A problémám az, hogy az anyajegyek hajas/szőrős területen találhatóak (fej, illetve intim terület). Szeretném megkérdezni, hogy a beavatkozás előtt le kell...
        Udvozlom doktor ur engem jozsefnek hivnak 32 eves budapesti ferfi vagyok 2007 ben kaptam egy kagyek servet mejet akkor az orvos a derekamon levo sebes gyukadas miat nem operalt meg 2014 ben ismet be fektettek de szint ugy nem operaltak meg most viszont kb 2...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés