Altatás (lágyéksérv műtéthéz)

T. doktor nő/úr! Az lenne a kérdésem, hogy most szeretnék menni lehet sérvműtétre, ha sikerül magamat teljesen rávegyem, mert nagyon félek. Igazából az altatástól félek vagy a gerinc érzéstelenítéstől olvastam interneten bár nagyon ritka, de előfordult, hogy valaki elhalálozott altatásban. Ez velem is előfordulhat? Miért hal meg valaki altatásban ezt nem értem. És olyan kérdésem lenne, ha most elmegyek az orvoshoz kb mennyi időre kapok műtéti időpontot? Az altatással kapcsolat kérdést fejtse ki kérem jobban az ami nagyon érdekel. Válaszát előre is hálásan köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a műtét témában

Tisztelt Kérdező! A műtéti előjegyzés intézetenként változó erre a kérdésre lehetetlen pontosan válaszolni. Az altatás az Ön esetében nem tartozik a rizikós beavatkozások közé. Nem lehet összehasonlítani egy 80 év feletti beteg akut ügyeleti műtétét és egy 17 éves fiú előkészített lágyéksérv műtétjét. Minél előbb legyen meg a műtét, mert a lágyéksérv nőni fog és még sok kellemetlenséget okozhat.

Kérdés: 2011. május 26., 22:37; Megválaszolva: 2011. május 29., 11:40
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus