• Epekő műtét utáni puffadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Három éve műtöttek meg , szinte minden puffaszt, felfúj. az étkezési szokásainkon nem tudok változtatni. Szeretek is enni. Pl, már a rágott alma megemésztése is gond! Mindíg tartok otthon epecseppet, bilagitot , súlyosabb estre nospát, tehát váltogatom ezeket . A raphakol nevű tablettát lehet-e szednem? vagy mást tudnak- e javasolni.

        Dr. Boros Miklós válasza a epekő témában

        Tisztelt Kérdező! Legyen egy hasi ultrahnag és májfunkció, ezek eredményével gasztro-enterológiai szakvizsgálat. Amennyiben nincs szervi eltérés csak a diéta lesz a tartós panszmnetesség kulcsa. Alkalmazzon probiotikus kúrát és minden nap mozogjon legalább fél órát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Kerülni kell a puffasztó ételket.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 20., 13:35; Megválaszolva: 2011. április 22., 13:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: