Szalagszakadás?

Jó napot kívánok! Az lenne a kérdésem, hogy egyik napról a másikra a bal kéz középső ujjam nem tudtam behajlíttani, mert fájt. Pár nap múlva észrevettem, hogy időnkint hajlításnál ugrik. Elmentem a sebészetre ezt elmondtam és azt mondta, hogy szalag szakadásom van amit műteni kell. Lehetséges? Röntgen nélkül elmondásra biztos ez a megállapítás? Feleslegesen nem szívesen műtetném magam. Köszönöm válaszát. Üdvözlettel:

Dr. Bogdán Aurél válasza szalagszakadás témában

Vizsgálat nélkül nem lehet pontos választ adni. Szalagszakadásra nem gondolnék, mert akkor nem tudná mozgatni az ujját. A pattanó jelenség inkább az inhüvelyszájadék gyulladás miatti szűkületére, illetve egy korábbi részleges ínszakadás nagy heggel történő gyógyulására utal. A pattanó jelenséget csak műtéttel lehet eredményesen kezelni, a fájdalmat és a gyulladást az gyógyszeresen is.

Kérdés: 2011. április 06., 08:57 ;Megválaszolva: 2011. április 08., 12:55
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Dermoid Ciszta
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...