Reflux műtét gyerekeknél

Tisztelt doktor úr, irtam a kisfiamrol h 22 honaposan megállapitották kontraszt anyagos rontgennel h nagy mértékben refluxos és muteni kell. (fundoplicatio) .az a kérdésem lenne h, olvastam egy cikket h 3-4 éves korara kinovik a gyerekek.nálunk az van h szuletesétöl sugarba hanyt minden szopizaskor..még az AR tapszert is kihanyta.amikor elkedtuk a hozzátáplálást olyan pépeket evett meg amik nem voltak annyira szilárdak...tehát kicsitt lágyabban ette meg különben öklendezett.lassan kimaradt ez az öklendezés.most ugy van h a darabos ételtöl öklendezik.pl megtöröm a zöldséglevest..a 3-adik kanál leves már visszajön...kiköpi.igy hát megturmixoljuk.amikor sir akkor hanyik tehat odafigyeltunk mert mindig is megvolt ez.meg este amikor kapta a tejet cumisuvegbe, megitta és hányt.védönö mondta h ne adjak tejet este, adtam teát.azt is kihanyta.na de most talán menni fog az is h cumisüveg nélkul alszunk el.de ma este annélkul fekudtunk le és kicsi ido mulva hányt gyümölcslevet meg kicsitt a vacsibol (tejbegriz) amit kb 20: 45 kor evett meg..és 21: 45-kor fekudtunk le.talán mar nem kéne ilyenkor ennie? 1 oraval lefekves elott.tehát most a hányás akkor van ha valami darabos étel....meg a siras.érdekes h a rpoitol vagy keksztol...csokitol nem hányik.mit tegyünk? várjunk még a mütéttel vagy ne? mi az ön véleménye? már megvolt a mütet idopontja csak lefujtak a nátha miatt.igy meg van egy kis gondolkodasi ido.lehetne másképp kezelni? vagy ha azt mondtak muteni kell akkor ugy is van.vagy mennyunk el meg valami masik vizygalatra vagy elég volt a rontgen amibol kiszurtek h nagymerteku.válaszat elöre is nagyon köszönöm.

Dr. Boros Miklós válasza műtét témában

Tisztelt Kérdező!

Nem csak egy röntgen alapján állították fel a műtéti javaslatot, hanem a klinikai tünetek alapján is. Mivel az ösöszes lelet nem áll rendelkezésre nem tudok teljes pontossággal véleményt mondani. Vezessen étkezési naplót, ahol jegyezze fel a hányást is és keressen fel egy gyermek-gasztroenterológiai szakrendelést.

Kérdés: 2011. március 26., 02:54; Megválaszolva: 2011. március 29., 11:33
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
OEP által finanszírozott kezelések
Édesanyám számára javasoltak epe - hólyag műtétet. Előtte a kardiológus viszont egy katéterezést is felírt. A háziorvos azt mondta, így viszont...
Műtét
Tisztelt Szakértő! A közeljövőben lesz egy laparoszkópias műtétem.Ez a műtét háton fekvő pozícióban fog történni. Ami aggaszt, hogy nekem a...
Lágyéksérv és epekő
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Valamivel több, mint egy éve van egy női ökölnyi lágyéksérvem, valamint nemsokkal később derült ki, hogy epekövem...
Műtét előtt
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Mellplasztika műtétre készülök az időpont: 2014.07.18. A mai napon (2014.06.23) antibiotikum szedését írta elő a házi...
Drain cső
Tisztelt Doktor Úr! Anyukám petefészek cisztájának eltávolításának végen az orvos ahogy kell behelyezett egy drain csövet, amit a műtős...