Tisztelt Doktor Úr!

Egy ével ezelőtt volam vizsgálaton, ahol az alábbit diagnoztizálták: hatalmas axialis hiatus hernia. A cardia felett körkörös hyperarmia. Rekeszizomsérv+reflux. A vizsgálatot végző Doktornő akkor azt modta, hogy a műtétet nem javasolja. Terápiának gyógyszeres kezelést és diétát írt elő. Ezt betartva, az utóbbi időben az állapotom nehezen viselhető el. Erősen feszítő érzés a melkesban, felvagyok puffadva, akár eszem, akár nem. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben mi a teendőm? Műtét szóbajöhet e, vagy így kell leélnem a hátrlévő éveimet? Hova fordulhatok a problémámal és milyen megoldás lehetséges? Ha lehet esetleg műteni, elvégezhető e laparoszkópiás módon is? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Napfnyke

Dr. Boros Miklós válasza rekeszsév témában

Tisztelt Kérdező!

Meg kell ismételni az endoszkópiát. Amennyiben a tartós gyógyszerszedés mellett a nyelőcső állapota sem javult és enyire panaszos a műtéti megoldás szóba jön. Természetesen sokkal több inormáció alapján lehet a helyes megoldást megtalálni. Figyeljen oda az életvitelére és táplálkozására. Kerülje a szénsavas és alkoholos italokat, fűszeres ételeket. A laparoszkópos megoldás az elsődleges, de mindenképpen nagy tapasztalattal rendelkező centrum sebészeti szakrendelését keresse meg.

Kérdés: 2011. március 25., 07:13; Megválaszolva: 2011. március 28., 21:07
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...
Ufn szegezés