Évek óta tart, mi lehet ez?

Kérdésem csak tünetekre épül, igazából még nem kaptam konkrét választ arra hogy mitől is van ez a panaszom. 2001.szeptemberében mentem először orvoshoz a következő tünetegyüttessel: a jobb combom belső legfelső felén, már az inasrészen, de semmi köze a nőgyógyászathoz (nőgyógyász és saját tapasztalatom szerint sem)vettem észre 1 csomót, ami hol kisebb, hol nagyobb lett.Legelőször a sebész ambuláns ellátással felvágta, majd gumilapot helyezett bele, hogy napokig tudjon tisztulni és elmúlt. Majd 1 év múlva megint észre, észre vettem.de kb.az előző helytől kb.1cm-re a tünet ugyanaz, azzal a különbséggel, hogy az már nem csak meg megnőtt és összement, hanem úgy viselkedett, mint 1 pattanás.Persze a nagysága változó volt mindig ennek a "pattanásnak", de a tartalma ugyanaz, gyulladt, fehéres-sárgás váladék.Volt hogy 1 héten többször is "kifakadt", már nagyon elvékonyodott ott a bőr. Második alkalommal is a sebészetre kerültem.Gyógyulásom és válasz keresésem érdekében megjártam a bőrgyógyászatot, ahol kísérleteztek, megjártam a nőgyógyászatot, akihez minden évben járok, de mégis kinevetett, hogy ezzel a problémámmal mit keresek ott, mert nem tartozik a nőgyógyászathoz......válaszom egyszerű:a bőrgyógyászatról küldtek.Ezer fajta krém és gyulladáscsökkentő szedését ajánlották.....majd maradt a sebészet, aranyos dokival....ahol először többször szintén ambuláns ellátásban részesültem, majd pár hét többszöri kezelés után az orvosom úgy döntött, hogy altatással kitisztítja nekem ott azt a részt teljesen.Na a műtét után jártam is 2 naponta hozzá kb.6 hónap alatt lezajlott és változott annyit a problémám, hogy kb.2-3havonta éreztem mindig hogy na most kellene megnyomni és ez a fehér-cérna szerű váladék távozik ott mindig. A szagát nem részletezem! A háziorvosom anno akkor azt mondta hogy ő attól tart, hogy nehogy sipoly keletkezzen ott...::)) Ez kb.2006-ban volt. Azóta csak ez a pár havonkénti kis kellemetlenség jött elő. Most 2011 elején szintén erősebben előjött ez a problémám..a bugyivonalon található kis pontocskám hol nagyobb hol kisebb.....néha erősebben, gyengébben fáj, most nem váladékozik, fehéredik ki a közepe mint a második szériában jártam, inkább az első alkalmakhoz hasonlít. Konkrét választ soha nem kaptam, inkább csak feltételezéseket...hogy valószínűleg zsírmirigy vagy szőrtüsző. Az altatás alatt lévő beavatkozás során sem talált semmi kézzel foghatót az orvosom. Az orvosom hozzáállása ebben ügyben pozitív volt, mert hetekig sokszor 2 naponta találkoztunk, már olyanok voltunk mint a barátok. De választ sajnos nem tudott adni.Kérdésem szerintem egyértelmű:Mi okozhatja, merre, kihez forduljak, most hogy a problémám újra előkerült, ráadásul azóta elköltöztem Kecskemétre, szóval ismeretségem a 0-val egyenlő...a sebészetre pedig egyből nem rohannák, mert azt az időszakot nem kívánom senkinek.Köszönöm válaszotokat. Üdv.Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a műtét témában

Tisztelt Kérdező! A krónikus gyulladásos folyamatot fenntartó dolgot kell megszüntetni. A javaslatom, hogy a bőrön lévő nyílás mögött lévő járatot kell tisztázni. ennek többféle formája létezik. Biztosan van a bőr alatti lágyrészekben járat. A végleges megoldást a gyulladásmentes időszakban végzett műtét jelenti, mikor az érintett lágyrészt kell eltávolítani. Az állandó megnyitogatások és kötözgetések nem fogják a problémát megoldani. Keressen fel sebészeti szakrendelést.

Kérdés: 2011. március 08., 15:57; Megválaszolva: 2011. március 10., 15:03
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus