Hasplasztika

2011.január 05-én igen súlyos vakbélműtéten estem át, hasamat hosszába köldök fölött is vágták.. 2011.01.12-én sebfertőzés miatt 4-5 cm-ren újra kinyitottak és azon keresztül tisztítottak és kezeltek. A tegnapi nap 2011.03.05-én volt az első tusolós fürdésem. Számomra igen borzasztó látvány fogadott. A heg látványa a hasamon olyan mintha egy popsival szembesültem volna. Nem tagadom volt némi úszógumi a hasamon de ez most valami csúfság. Eltünt a régi köldököm, soha nem merek többet mások előtt levetkőzni szégyenembe. Ehez a borzalmas problémához kérném a segítségét. Köszönettel: Szűcs Lilla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a műtét témában

Tisztelt Kérdező! Még korai a végleges heg kialakulásáról beszélni. Első lépés a fogyókúra és a hasizmok erősítése. 4-6 hónap múlva, ha a végleges sebgyógyulás befejeződött lehet megítélni a további teendőt. Amennyiben szükséges rekonstrukciós műtét, ennek elbírálása OEP finanszírozással rendelkező plasztikai sebészeti részleg feladata.

Kérdés: 2011. március 06., 13:55; Megválaszolva: 2011. március 08., 20:50
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus