Gázbuborékok

Tisztelt Dr Úr/Nő! Epeműtét és az epehólyag helyén kialakult tályogműtét után vagyok két hónappal. Hasi Ct felvétel készült rólam. A leletben leírtak a következők: A vena portae környezetében a bal lebeny hilusi részénél kisebb gázbuborékok vannak, ezek v.s. epeútban vannak, de pontos lokalizáziójuk igen nehéz, extravasált-szabad hasi levegő sem zárható ki. Enyhén nagyobb homogén lép. Vélemény: A májkapuban leírt gázbuborékok v.s. epeútban vannak, de a CT vizsgálat alapján ez nem teljesen egyértelmű. Mennyire veszélyes állapot ez? Mennyire veszélyes a szabad hasi levegő? Milyen vizsgálat szükséges? Köszönettel és tisztelettel: Vama

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza epeműtét témában

Tisztelt Kérdező!

Az epeút megnyitása során és gyulladás során is kerülhet gáz az epeutakba. Ezt a leletet a gyulladásos laborokkal, májfunkcióval és a panaszokkal együtt lehet értékelni. Önmagában ennyi információ alapján nem lehet és nem szabad nyiltkozni a teendőkről. Keresse fel az operáló intézetet.

Kérdés: 2011. február 04., 06:41; Megválaszolva: 2011. február 07., 10:07
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus