Székrekedés

T.doktor ur/nő. rekeszsérvvel műtöttek dec.15-én, mellyel egyidőben gyomorkorrekciós műtét is volt./Helyére tették a gyomrot, leszűkitették, és nyelőcsővégét is kiigazitották/. Ezzel minden rendben is lenne, csak a gond az, hogy hashajtó nélkül nincs székletem. Hiába várok 3-4 napot, a természetre bizva, - semmi- csak ha beveeszem a hashajtót- Nem értem hogy ez már mindig igy leesz, mivel műtét előtt óramű pontosságal jártam naponta a wc-b e. Próbáltam hogy nem veeszek be hashajtót akkor kupot tettem fel, de csak egy egészen kicsit produkáltam tőle. Mostmár lassan 2 hónapja hogy ez igy van, - kérem szives válaszukat hogy talán a gyomor helyváltoztatása akadályozná meg a természetes bélműködést,? Na de akkor inkább hasmenésem lenne?! vagy nem? Kérném szives válaszukat tisztelettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza rekeszsérv témában

Tisztelt Kérdező!

A gyomron elvégzett műtétek nem okoznak székrekedést. Minden hasi műtét következménye lehet a gyomor-bél rendszer működésének átmeneti zavara. Első lépésként egyen több növényi rostot, igyon elég folyadékot és alkalmazzon probiotikus kúrát. Kerülje az egyszerű szénhidrátot. Mozogjon minden nap legalább fél órát (séta) .

Kérdés: 2011. január 31., 16:05; Megválaszolva: 2011. február 04., 06:22
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus