Vakbélműtét 2 héttel ezelőtt

Tisztelt Doktor Úr! 35 Éves páromnak, 2 és fél hete gennyes tályogos vakbélműtéte volt.Draint kapott, és kétszer Clexane injekciót.Varratszedés megtörtént, sebe szépen gyógyul. Kérdésem az lenne, normális-e, hogy azóta sárgás színű folyékony széklete van minden étkezés után, puffasztó, fűszeres ételeket nem eszik, alkoholt, szénsavas italokat nem iszik. Mitől lehet? A 3 napos kórházi ottlét alatt kapott tejtermékeket, azt itthon is fogyasztja.Fehérkenyeret, babapiskótát eszeget, és könnyű leveseket. A másik kérdésem az lenne, hogy mivel kerülhetné el a trombózist, és esetleg a hegsérvet? Köszönöm előre is válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza vakbél témában

Tisztelt Kérdező!

A párja kerülje az egyszerű szénhidrátot, péksüteményt. Nyugodtan fogyaszthat sovány húst és nem puffasztó zöldségeket. Igyon bőven folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, tea) . Alkalmazzon probiotikus kúrát. A trombózis megelőzése miatt mozogjon minél többet és amennyiben viszeres a lába hordjon rugalmas harisnyát. A hegsérv ellen nem kell tennie semmit, nem ezen múlik.

Kérdés: 2011. január 21., 20:55; Megválaszolva: 2011. január 24., 15:07
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus