• Uh eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérni hogy i a hasi ultrahang eredményemet megnézze. Hepar: nem nagyobb homogén echoszerkezetű. Az intrahepatikus epeutak nem tágabbak. Cholecysta: normális nagyságú, a fal enyhén szélesebb, fokozottabban reflektál, de a lumenben kő nem látható. A ductus choledochus nem tágabb. Pancreas: nem szélesebb homogén szerkezetű. Ren: szabályos alakúak, nagyságuk szerkezetűek. Üregrendszeri tágulat, kőreflexió nem észlelhető. mellékvesék régiója szabályos. Lien: szabályos nagyságú szerkezetű. A kismedencében kórós képlet nem azonosítható.Az aorta látóterébe kerölt szakasza nem tágabb. A vizsgált régióban megnagyobbodott nyirokcsomó vagy megvastagodott bélszakasz nem látható. Vélemény: cholecystitis chr. Sajnos idő hiányában a főorvosnővel nem tudtam beszélni. Ezt a vizsgálatot megelőzte egy hét eleji epegörcs roham. Nagy valószínűséggel egy pohár mézes sárgadinnye szörp válhatta ki, az én véleményem szerint. Körülbelül 2-3 éve begyulladt az epehólyagom, akkor gyógyszert kaptam rá. Kérdésem a következő: Ez a lelet indokolja az epehólyag eltávolítását? Továbbá mivel tudom megelőzni az epe gyógyulását? Annyit mondott a másik doktornő hogy szigorú diéta.38 éves vagyok fogamzásgátló tablettát szedek, továbbá napi 1 szem L-thyroxin 50mg pajzsmirigyre.A vérképen a következő adatok vannak becsillagozva. WBC: 15,7 BASO: 0,0 NEUT absz: 11,47 LYMPH absz: 3,62 Vvt süllyedési seb: 35 Összkoleszterin: 5,8 GGT: 63 C reaktív fehérje ultraszenzítív: 35,56 Köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Horváthné Móni

        Dr. Boros Miklós válasza a epeműtét témában

        Tisztelt Kérdező! Az epehólyag ismételten enyhe gyulladásos jelekt mutat, bár kő nem látható. A javaslatom a komolyabb diéta. Kerülje a zsíros fűszeres ételekt. A növényi eredetű ételek arányát emelni kell a hús rovására. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket. Ki kell zárni egyéb góc lehetőségét (fogászat, fül-orr-gégészet, nőgyógyászat). Ezek után, ha ismételten vannak panaszai mérlegelni kell az epehólyag eltávolítását. Legyen fél év múlva ellenőrzés (ultrahang), panasz esetén előbb.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 15., 09:44; Megválaszolva: 2011. január 17., 10:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés