Uh eredmény

Szeretném megkérni hogy i a hasi ultrahang eredményemet megnézze. Hepar: nem nagyobb homogén echoszerkezetű. Az intrahepatikus epeutak nem tágabbak. Cholecysta: normális nagyságú, a fal enyhén szélesebb, fokozottabban reflektál, de a lumenben kő nem látható. A ductus choledochus nem tágabb. Pancreas: nem szélesebb homogén szerkezetű. Ren: szabályos alakúak, nagyságuk szerkezetűek. Üregrendszeri tágulat, kőreflexió nem észlelhető. mellékvesék régiója szabályos. Lien: szabályos nagyságú szerkezetű. A kismedencében kórós képlet nem azonosítható. Az aorta látóterébe kerölt szakasza nem tágabb. A vizsgált régióban megnagyobbodott nyirokcsomó vagy megvastagodott bélszakasz nem látható. Vélemény: cholecystitis chr. Sajnos idő hiányában a főorvosnővel nem tudtam beszélni. Ezt a vizsgálatot megelőzte egy hét eleji epegörcs roham. Nagy valószínűséggel egy pohár mézes sárgadinnye szörp válhatta ki, az én véleményem szerint. Körülbelül 2-3 éve begyulladt az epehólyagom, akkor gyógyszert kaptam rá. Kérdésem a következő: Ez a lelet indokolja az epehólyag eltávolítását? Továbbá mivel tudom megelőzni az epe gyógyulását? Annyit mondott a másik doktornő hogy szigorú diéta.38 éves vagyok fogamzásgátló tablettát szedek, továbbá napi 1 szem L-thyroxin 50mg pajzsmirigyre. A vérképen a következő adatok vannak becsillagozva. WBC: 15, 7 BASO: 0, 0 NEUT absz: 11, 47 LYMPH absz: 3, 62 Vvt süllyedési seb: 35 Összkoleszterin: 5, 8 GGT: 63 C reaktív fehérje ultraszenzítív: 35, 56 Köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Horváthné Móni

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza epeműtét témában

Tisztelt Kérdező!

Az epehólyag ismételten enyhe gyulladásos jelekt mutat, bár kő nem látható. A javaslatom a komolyabb diéta. Kerülje a zsíros fűszeres ételekt. A növényi eredetű ételek arányát emelni kell a hús rovására. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket. Ki kell zárni egyéb góc lehetőségét (fogászat, fül-orr-gégészet, nőgyógyászat) . Ezek után, ha ismételten vannak panaszai mérlegelni kell az epehólyag eltávolítását. Legyen fél év múlva ellenőrzés (ultrahang) , panasz esetén előbb.

Kérdés: 2011. január 15., 09:44; Megválaszolva: 2011. január 17., 10:03
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus