Mellműtét

Rosszindulatú csomó volt a mellemben, amit műtéti úton eltávolítottak két héttel ezelőtt. A jobb mellemet levágták, azóta a jobb karomat nehezen tudom használni. Kétnaponta eldagad, a mellem helyén pedig a seb még mindig nagy mennyiségű anyagot termel, amit leszívnak, naponta 2 dl-t. Kérdésem az, hogy mennyi ideig tarthat ez a sok váladék, és az, hogy természetes-e, hogy a jobb karom annyira fájjon. Nyirokcsomókat nem kellett eltávolítani. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mellműtét témában

Tisztelt Kérdező!

Mindenképpen szükséges gyógytorna. A kiterjesztett emlőműtét után az érintett izmok miatt a fájdalom nem ritka. A sebgyógyulási problémáról természetesen az operáló orvos tud felvilágosítást adni. Napi 200 ml esetén még 2-3 hét biztosan lesz a gyógyulás.

Kérdés: 2011. január 13., 10:23; Megválaszolva: 2011. január 16., 21:58
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus