Hasi sérv

Tisztelt Doktornő! 6 éves kislányomnál hasi sérve miatt műtétet javasoltak, mivel szeptemberben kezdi az iskolát, a testnevelés órákon ez ne okozzon problémát. Szeretném megkérdezni, hogy ebben az életkorban tanácsosabb-e a műtét, vagy esetleg később. Szeretnék a műtét menetéről tájékoztatást kérni Öntől, altatásban végzik-e? Valamiért ezzel kapcsolatban rossz érzésem van... Köszönöm megnyugtató válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza sérvműtét témában

Tisztelt Kérdező!

A diagnosztizált hasfali sérvet minél hamarabb meg kell oldani, hiszen nőhet. Természetesen altatásban végzik és a műtét lényege, hogy a hasfal gyenge pontját varratokkal egyesítik és megszüntetik a sérvkaput. A pontos műtéti típus függ a sérv elhelyezkedésétől. Valóban érdemes az iskolakezdés előtt elvégeztetni. Keressenek fel gyermeksebészeti szakrendelést.

Kérdés: 2011. január 12., 18:00; Megválaszolva: 2011. január 14., 11:10
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus