Epekő műtét körülményei

Tisztelt Webbeteg! Az elmúlt napokban diagnosztizálták, hogy van egy 16 mm-es epekövem, amelynek eltávolítását javasolták. Mennyire lehet sűrgős egy ekkora kő eltávolítása? Mit kell tennem? Kell e változtatnom valamit az étrendemben most, illetve az eltávolítás után? Mekkora műtét ez és mennyi kiesést okoz a munkavégzés alól? Válaszaikat előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza epekő témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben jelentős panasza nincs a műtét optimális időpontra halasztható. Addig is kerülje a zsíros-fűszeres ételeket, a puffasztó ételekből is mérsékletesen fogyasszon. Kifejezz epés panaszok esetén a műtétet mihamarabb el kell végezni. Amennyiben laparoszkópos úton eltávolítható az epehólyag 3-4 hét alatt teljesen panaszmentessé és munkaképesé válik. ezalatt az epés diétát még folytatni érdemes.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 12., 10:50; Megválaszolva: 2011. január 14., 10:52
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus