Lehet-e, kell-e újra műteni?

Több mint egy éve estem át bájpász műtéten. A szegycsontomat három dróttal egyesítették, de ezek közül kettő eltört, csak a legfelső maradt épen. A mellkasom azóta is labilis, pattan, elmozdul, semmilyen komolyabb fizikai megterhelést nem tudok végezni. Van-e remény, hogy "magától" összeforr, vagy lehet-e, érdemes-e újra kés alá feküdnöm? Létezik-e jobb, megbízhatóbb mellkas egyesítési technika a drótozásnál, és ha igen, hol végeznek hasonló rehabilitációs műtétet az országban? Köszönettel: Farkas Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza szegycsont műtét témában

Tisztelt Kérdező!

Ennyi idővel a műtét után nem várható javulás. Keressen fel nagyobb centrumban működő mellkassebészeti osztályt. Lehet más módszerrel is megerősíteni a részben gyógyult szegycsontot.

Kérdés: 2011. január 03., 12:17; Megválaszolva: 2011. január 06., 19:57
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus