Sebészet, köldöksérv

Tisztelt Dr.Úr! Két éve műtöttek köldöksérvvel, hálóbeültetéssel. Meggyengült hasfal miatt/ 3 császár, két sérvműtét, méhkivétel, epehólyag kivétel/.Rendszeresen járok hasi ultrahangra ellenőriztetni/egy hete voltam/..sőt tulságosan is sokszor..nemcsak emiatt, mivel pánik betegséggel is kezelnek és mindig félek, hogy valami bajom van. A mostani UH megállapították, hogy a háló felett, a köldöknél és a jobb oldalon a háló mellett egy-egy újabb sérv alakult ki. Az egyik 12X6mm a másik 12x9 mm.Bél kacs nincs benne. A kérdésem az lenne, hogy emiatt milyen problémám lehet...attól rettegek, hogy kizáródik.stb.Így kell ezután ezzel élnem..vagy mi a teendőm.? ...pedig ezért csináltattam meg.Sérvkötőt szoktam hordani.Várom megtisztelő válaszát.., mert most megint egy újabb dolgtól "pánikolok".Köszönöm előre is.Üdvözlettel Á.né

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza köldöksérv témában

Tisztelt Kérdező!

Hordja a sérvkötőt, amiben a megfelelő méret nagyon fontos. Fizikai kíméleten kívül mást nem tud tenni. Kerülje a puffasztó ételeket és járjon rendszeresen sebészeti ellenőrzésre. Hirtelen növekvő sérv és kifejezett hasi fájdalom a kizáródás jele.

Kérdés: 2010. december 22., 23:25; Megválaszolva: 2010. december 28., 19:43
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus