Boncolási eredmény

Tisztelt Doktor Ùr/No! A múlt héten meghalt édesanyám, akit többnapi heves gyomorgörcsök után szállítottak kórházba, ahol bélööszenöövést-csavarodást állapítottak meg és másnap meg is mutötték. Ezek után, egy ilyen beavatkozással járó megterhelés ellenére viszonylag jól érezte magát. Àm a mutétet követöö negyedik napon ismét fájdalmak jelentkeztek, és el kellett távolítani a lépét, mivel vérzett. A második mutét után már gyenge volt, nem evett, problémák voltak az emésztésével, és a kórházba szállítás után a negyedik héten elhunyt. Kérdésem az lenne, hogy boncolási eredményt tartalmazó jegyzöökönyvnek nem kéne e tartalmaznia mindent? Beleértve ezt a második mutétet is, aminek során el kellett távolítani a lépét. Ugyanis az általam kapott papíron errööl szó sem esik. Csak a bélösszenöövés, a seb nem gyógyulása, és végsöö okként szívelégtelenség. Nem tudom, hogy ez annyira jelentéktelen dolog e, én furcsállom. Válaszát elööre is köszönöm. Tisztelettel Unger Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a műtét témában

Tisztelt Kérdező! A végső zárójelentésen kell leírni a történteket és a műtétet. A boncolási jegyzőkönyvben a boncolás során talált eltéréseket rögzítik, itt a korábbi eseményeknek nem kell szerepelnie.

Kérdés: 2010. október 18., 13:13; Megválaszolva: 2010. október 25., 21:21
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus