Hegplasztika

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Nyitott szívműtéten fogok átesni. Szeretném, hogy a heg ne legyen feltűnő. Érdemes -e Contractubex ill. dermatix géleket használni, illetve lehetséges -e az ilyen hegek plasztikázása? Ha igen, mennyi idővel a műtét után? Mennyibe kerüll, illetve lehetséges OEP által támogatott korrekció is? köszönöm válaszukat! ( Az eddigi műtéti hegeimnél nem volt keloidképződés. Ez később is kialakulhat? )Tisztelettel: N. Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a heg témában

Tisztelt Kérdező! Mivel a végleges seb még ki sem alakult nem lehet nyilatkozni, hogy hegplasztika szóba jön-e. A Contractubex és Dermatix két megfelelő készítmény a szebb műtéti utáni heg eléréséhez. Alkalmazni csak a seb teljes gyógyulása után szabad, ezért konzultáljon az operáló sebésszel az alkalmazás optimális ideje miatt.

Kérdés: 2010. szeptember 01., 13:00; Megválaszolva: 2010. szeptember 06., 09:57
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus