Epekő, panaszok enyhítése természetes módon

Tisztelt Cím! Édesanyám 53éves, változó kórban lévő nő. Az utóbbi két hétben nagyon fájt a hasa, a hátára is átsugárzott. Belgyógyásza megállapította, hogy epeköve van, azonban azt mondta, egyenlőre még nem kell megműteni. Vérvételen volt, eredménye nagyon jó, minden adat a normál határok között van. Szeretném megkérdezni, hogy természetes úton, gyógyszerek nélkül mivel lehetne panaszain enyhíteni. Azt olvastam, hogy a C-vitamin is jó, bár a vérvizsgálat alapján koleszterinje a normál érték felső határán van. Válaszukat előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a epekő témában

Tisztelt Kérdező! Panaszokat okozó epehólyagkövesség esetén a végleges megoldást a műtéti eltávolítás jelenti. Emellett egy szigorú epés diéta, fűszeres-zsíros ételek kerülése, sok növényi rost, kevés egyszerű szénhidrát. Fogyasszon pro- és prebiotikumot. A C vitamin pozitív hatása az epehólyag-kövességben nem ismert. Panaszok esetén ne halogassák a műtétet, ritkán, de súlyos szövődmények alakulhatnak ki.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 09., 19:33; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 12:12
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus