Arra gyanakszom hogy vastagbélrákom van

Az elmúlt 2 évben volt egy perforált vakbél műtétem(2009 márciusában) majd 3 héttel ezelött egy hasfalvi sérv (csecsemőfej nagyságú) 3 héttel ezelött, most pedig véres székletem(rózsaszín vér), puffadás.(Édesapámnak, még 20 évvel ezelött volt vakbele, megműtötték, nála is kialakult a hasfalvi sérv, de azt már nem műtötték meg, és kialakult nála a vastagbél rák, amibe bele is halt) Ez a betegség(vastagbél rák) örökölhető-e, és hogy a tüneteim utalnak-e erre a betegségre? Vaálaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a vastagbélrák témában

Tisztelt Kérdező! A kivizsgálás indokolt, keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést. Ebben az életkorban véres széklet hátterében a daganatot ki kell zárni. A daganatok kialakulásában még sok az ismeretlen dolog, de a genetikai okok is szerepet játszanak.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 02., 20:55; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 08:47
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus