Epekőműtét

tisztelt orvosok! köszönöm hogy mindig utba igazítottak és segítettek nekem. most is lenne kérdésem.sok pici epekövet találtak nálam.ezt is meg lehet csinálni kevesebb sebbel/az eljárás nevét nem tudom sajnos/.ezt azért is kérdezem mert volt régebben 1996 körül vakbélműtétem ami rosszul fort össze.ez allatt azt értem hogy olyan mintha csak a bőr fort volna össze.vagy nem tudom.de azt érezni hogy a hasfal nem fort össze rendessen.gyakran fáj. elkerülhető a műtét önök szerint? vagy kevesebb vágással megúszom? még egy kérdés de ez nem az epémmel kapcsolatos.az ultrahangon találtak valamit a vasémen:corticalisban perifericusan kisborsonyi echodus képlet látszik v.s AML.ez mit jelent? tájékozodás képpen tettem fel ezeket a kérdéseket.de szeretném ha válaszolnának nekem.köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a epekő témában

Tisztelt Kérdező! A hasi műtét ellenére a legtöbb esetben sikeresen lehet alkalmazni a laparoszkópos műtétet. Elég távol van a féregnyúlvány helye és az epehólyag. Természetesen a műtét alatt fog eldőlni, hogy a leírt módszer alkalmazható-e. Panaszokat okozó epehólyagkövesség esetén a műtét indokolt. Egyeztessen műtéti időpontot és ne várja meg, mag komolyabb panaszok alakulnak. ki. Folytasson epés diétát. Az ultrahangon az AML nagy valószínűséggel angio-myo-lipoma, vagyis egy olyan jóindulatú daganat eshetőségét veti fel az ultrahang alapján a vizsgálatot végző szakember, amely ér-izom-zsír-eredetű, s a vesében gyakran előfordul. Amennyiben korábbi ultrahangleleteken nem volt látható (vagy korábban nem is volt ultrahanggal vizsgálva), akkor valószínűleg kontroll képalkotó vizsgálatot javasolnak majd az elváltozás követésére, tehát annak megfigyelésére, miként alakul a vesék állapota a továbbiakban.

Kérdés: 2010. július 31., 15:03; Megválaszolva: 2010. augusztus 09., 10:04
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus