Gynecomastia vagy hormonprobléma?

Háziorvoshoz mentem, hogy kikérjem a véleményét mivel én úgy láttam, hogy a mellbimbóm illetve a bimbóudvar meg van duzzadva. Ezután készült egy ultrahang melyből kiderült, hogy a mindkét mellbimbóm alatt szimmetrikusan egy-egy 3.5 cm átmérőjű és 1cm vastagságú szövet található ami nem rosszindulatú. Ezután a háziorvos sebészetre küldött, hogy kérjem ki egy sebész véleményét. A sebész akinél voltam megtapogatta és azt mondta, hogy ez gynecomstia, ez után félbe marad mivel érettségi előtt álltam. Érettségi után visszamentem a sebészetre egy másik orvoshoz aki egy szövettani vizsgálatot kért. Az eredménye: élénk eosinophil massza néhány típusos hámsejttel. Mikor visszamentem a sebészetre az eredményért, azt mondta az orvos hogy ezzel mennyek inkább endokrinológushoz vagy bőrgyógyászhoz. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a gynecomastia témában

Tisztelt Kérdező! A szövettan valóban nem mirigyállományt igazolt. A műtéti eltávolítás előtt valóban indokolt egy endokrinológiai szakvizsgálat. Amennyiben az endokrinológus eltérést nem talál és nem történik változás az emlő méretében a műtét szóba jön. Ekkor történjen újabb sebészeti szakvizsgálat.

Kérdés: 2010. július 29., 18:38; Megválaszolva: 2010. augusztus 02., 11:31
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus