• B12 adagolása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Édesapámmal (gyomorrák, gyomoreltávolítás, kemoterápia után) néhány hete járunk a háziorvoshoz B12 injekcióra. Azt tudom, hogy a B12-t élethosszig kell kapnia papámnak. A kérdésem az, hogy ezt folyamatosan (hetente 1-2 alkalommal) vagy kúraszerűen (pl. havonta 1 hét-heti 3 alkalom ) ajánlott kapni? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a vitamin témában

        Tisztelt Kérdező! A B12 vitamin felszívódásában a gyomornak főszerepe van, ezért hiányában életen át kell pótolni. Az adagolás módja függ a bevitt koncentrációtól és módjától. A folyamatos adagolás a fiziológiásabb, amennyiben megoldható. A megfelelő kalóriabevitel miatt használjanak tápszert is.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 28., 15:38; Megválaszolva: 2010. július 28., 23:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: