• Nyaki gerinc

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Hónapok óta vállfájdalommal kűzdök, ami sokszor élesen kisugároz az egész alkarba sőt az ujjaimba is. Évekkel ezelőtt már volt ez a problémám, de ultrahang, fizikóterápia, masszázs és végül röntgen besugárzással 2 évig fájdalommentes voltam. Most már lassan egy éve ismét fájdalmaim vannak mind a két vállamban és a mozgásban is korlátozott vagyok ( felfelé nyjtani a karom, ill. hátrafelé a lapockám alá) az éjszakáim az alvás is fájdalmas. Háziorvosom most küldött el nyaki gerinc ill. váll röntgenre. Minek a következő az eredménye: C. gerinc kétirányú felvétele: A lordosis kiegyenesedett az V. VI. VII. iv. rész szűkebb. A peremeken spondylophyták láthatók. Nyaki borda nincs. A csigolyák mésztartalma megtartott. Mk. váll. ap. felvétel: Az izületi rések tágassága normális, az ízfelszínek simák. A csontszerkezet és a mésztartalom normális. Lágyrészmeszesedés nem látható. Mk. oldalon a labrum glenoidalen ill. az epiphysisen kis deg. felrakódások láthatóak. Még nem vittem vissza a reumatológushoz mert csak 1 hónap múlva kaptam időpontot , de nagyon érdekelne, hogy ez mennyire befolyásolja a fájdalmamat és mit lehetne ezzel kezdeni, vagyis pontosan mit jelentenek ezek a leletek. Köszönettel: BZsu

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a nyaki gerinc témában

        Tisztelt Kérdező! A vállfelvétel szinte teéjesen negatív, inkább a nyaki gerinc rtg-en vannak eltérések. A csigolyák közötti rés szűkülete arra utal, hogy ott lehet porckorongsérv, vagy csak meszesedés következtében vizet veszítettek a porckorongok, és ezért laposabb. A spondylophyta meszes felrakódást jelent. Tovább kell folytatni a gyógytornát, fizioterápiát!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 20., 16:28; Megválaszolva: 2010. július 27., 19:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés