• Epeműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő!

        Édesapámat 2010 áprilisában megműtötték hagyományos vágással és eltávolították az epeholyagot. A műtét jól sikerült, minden rendben volt. 10 nap után sárga folyás jelentkezett a vágáson keresztül. Eleinte 12 óra alatt akár 8 dl is kifolyt, de ez napról napra csökken. Most már nagyon kevés folyik, de még mindig nem állt el. Amúgy egy hete van ez a folyása. Mellékelni szeretném még azt is, hogy kicsit későre ment műttetni. Lehetséges, hogy az epe folyadék szétoszlott a testben és akkor az most ki kell onnan follyon? Ez természetes tisztulás? A seb többi része nagyon szépen gyógyul, már a varratokat is eltávolították. Csak ez a folyás ami kérdést okoz. Előre is köszönöm a válaszát ...

        Erzsó

        WEBBeteg szakértő válasza a epeműtét témában

        Tisztelt Kérdező!

        Epehólyageltávolítás után valóban előforduló probléma az epe folyása a hasüregből a műtéti seben át. Amennyiben nincs láz és akut hasi tünetek a kezelése a kötéscserék és a várakozás. Elhanyagolt, gyulladt epehólyag eltávolítása után gyakrabban fordul elő. Nem alakul ki természetesen minden műtét után, legyenek türelemmel. A várható kimenetel miatt keressék az operáló orvost, aki sokkal több információval rendelkezik.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-13 11:00:46; Megválaszolva: 2010. május 13., 11:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés