• Mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        Reaktív 1.7mm nyirokcsomó van a nyakamon,az uh. ezt mondták laboreredmények is rendben a sebészem azt mondta ha nem múlik kiveszi más teendő nincs.A háziorvosom is ezt mondta.Viszont a háziorvosom hasi ultrahangot csinált mert fájdogál a jobb bordám alatt,és 3 db 8-12mm epekövet talált,ez okozhat émelygést?Másik kérdésem az lenne,mostanában eléggé megviselt,hogy nem tudtam mi lehet ez a csomó a nyakamban,féltem ne hogy rosszabb dolognak legyen a tünete,kicsit stresszes lettem tőle,és ezt onnan tudom,hogy ha sokat gondolok rá akkor nehezebbé válik a légzésem viszont elmúlik azonnal ha nem gondolok rá,vagy elfoglalom magam!Okozhat-e a stressz gyengeséget a  fejemben is tarkó tájékon,és vérnyomásingadozást,ok nélkül sírva fakadok ez lehet a stressztől?Mit tehetnék ellene?Válaszát előre is köszönöm!Mónika.

        WEBBeteg szakértő válasza a epekő, nyirokcsomó témában

        Tisztelt Kérdező!

        Önmagában a megnagyobbodott nyirokcsomó nem jelent betegséget. Számos felső léguti fertőzés, vírusinfekció okoz nyirokcsomó megnagyobbodást. Az eltávolítása abban az esetben indokolt, ha mérete nő, az ultrahang kóros szerkezetűnek látja. A kivételét haematológus-belgyógyász javasolja. Ezen javaslat nélkül nem szokás elvégezni a műtétet. Az apró epehólyagkövesség okozhatja a jobb bordaív alatti panaszokat. Azonban gyomorproblémák, reflux is állhat a háttérben. A légszomjat a nyirokcsomó nem okozhatja, ezt a stressz rovására lehet írni. Javaslatom, hogy folytasson epés diétát, keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést. A nyirokcsomó kivételét haematológus javaslata alapján végezzék el. A epehólyag eltávolítása sokkal inkább javasolt a kövek miatt. Sajátítson el stressz kezelési technikát, relaxációt, hiszen a műtét a stressz okozta problémákon nem javít.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-13 10:31:43; Megválaszolva: 2010. május 13., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés