• Műtéti megoldás a megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő Édesanyám cukorbeteg, 55 éves. Át akarják állítani inzulinra, de ő nagyon óckodik tőle. Találtam az interneten egy duodenal-jejunal bypass nevű műtéti beavatkozást, ami megoldást kínál a 2-es típusú cukorbetegségre. A kérdésem az lenne, hogy Magyarországon elérhető-e, ha nem, akkor tud-e ajánlani külföldi klinikát, ahol foglalkoznak ezzel a módszerrel. válaszát előre is köszönöm:

         

        Kulcsár Csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a műtét témában

        Tisztelt Kérdező!

        A duodeno-jejunalis bypass műtét lényege, hogy a vékonybél egy részét, ahol a szénhidrát felszívódás nagyrészt zajlik kiiktatják. Jelenleg a hatásosságát tanulmányokban vizsgálják. Szigorú kritérium rendszer alapján javasolják a műtétet. Ismeretim szerint hazánkban nem végzik. Külföldön önköltségen elvégeztethető. Az eredményességét még vizsgálják, de nem 100 %-an biztos módszerről van szó. Angol nyelvű internetes oldalak könnyen találhatók a témában, ahol a műtéteket végzik. Konkrét javaslatot, mivel nem ismerem az eredményeiket nem teszek. 


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-03-15 15:34:02; Megválaszolva: 2010. március 15., 15:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: