• Vakbél műtét utáni panaszaim

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Vakbél műtétem volt tavaly szeptemberben, amely után az orvosom feltárta a sebemet miután begyulladt. Most, 5 hónap után újra váladékozik(sárgás), sebesedik, nagyon viszket és nem tudok normálisan enni, mivel, ha többet eszem egy kicsivel is, hasmenésem van.Kérném szépen a véleményét, normális-e ez a folyamat? Köszönöm a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a vakbélműtét témában

        Tisztelt Kérdező!

        A sebgyógyulási probléma miatt mindenképpen keressen fel sebészeti szakrendelést. Ennyi idővel a műtét után is kialakulhat újabb helyi fertőzés. Fogyaaszon pro- és prebiotikumot, kerülje a szénhidrátot és péksüteményeket. Amennyiben a hasi panaszok a fenti táplálkozási változtatások mellett is fennállnak keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést. Egyrészt hasűri összenövések is okozhatnak hasonló panaszokat, de elképzelhető, hogy teljesen független ok áll a háttérben.


        Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-18 18:13:30; Megválaszolva: 2010. február 18., 18:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: