• Mellrák műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Orvosszakértő!                                                                                       Néhány napja kérdéseket tettem fel a mellrák műtétemmel és azon belül a 13 db eltávolított nem rákos hónalji nyirokcsomóval kapcsolatban, amelyre Ön a következőket válaszolta:  " Utóbbi műtéti beavatkozás kétségtelen hosszú ideig panaszokat fog okozni - dehát épp ezt szerették volna az őrszem nyirokcsomó vizsgálatával elkerülni, de valamilyen anatómiai sajátosság miatt az nem ábrázolódott."                                           Mennyi ideig fog ez nekem panaszokat okozni és ha meggyógyul ugyanúgy használhatom, terhelhetem-e a bal karomat, mint régen, nem kell-e a hátralévő életemben ezután kímélnem? Milyen szerepet töltöttek be a hónalji nyirokmirigyek és mit jelent ezután a hiányuk?     Az eltávolított 1, 1 cm-es rákos daganat utókezelésére 50 Gy sugár-kezelést prognosztizált. Ez hány alkalommal szükséges?                    Azt elfelejtettem megírni, hogy a műtét óta a megoperált mellemben egy csomót érzek, amire az orvos azt mondta, hogy vérömleny. Mikor fog az eltűnni.

        Egy 63 éves beteg

        WEBBeteg szakértő válasza a mellrák témában

        Tisztelt Kérdező!

        A nyirokcsomók a nyirok vezetékek mentén lévő, immunrendszerünk alkotórészei. Kiesésükkel a nyirok a számos egyéb úton fog elvezetődni. A karját nem szükséges kímélni, azonban gyógytorna szükséges. Az 50 Gy sugárkezelés részletei a besugárzást végző osztállyal kell megbeszélni, mivel vannak intézetek között eltérések. A tapintható haematom felszívódás 6-8 hét, de gyógyulhat hegszövet képződéssel. A rendszeres ellenőrzés során erre is ki fognak térni a kolklégák.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-02-01 22:07:06; Megválaszolva: 2010. február 01., 22:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos