Bélcsavarodás

Tisztelt Doktor Úr / Nő!

Keresztanyámat az elmúlt hét csütörtök éjjelén műtötték bélcsavarodással. Ezt megelőzően 2 napig görcsölt és fel volt fúvódva a hasa, hányt, csuklott. Szépen kezdett felgyógyulni pár napig. Igazán már azt sem értettem, hogy az intenzív örzőbe hogyan mehetnek be a látogatók utcai cipőben és ruhában maszk nélkül.  Aztán belázasodott, gennyes lett a hasi sebe. Ismét hányt és infúziót kap. A katétert csak most vették ki kérésére, pedig fel tud kelni és a dolgát intézni. A mai napon gyomor röntgent végeznek, de orvost elérni nem tudunk.
Sajnos rossz tapasztalataink vannak a kórház dolgozóival szemben, nem mosdatják és éjszaka a vizeletben hagyják a keresztanyám. Az orvos úgy kötözte át a sebét, hogy beteg volt, de maszkot nem vett fel, ráadásul mobil telefonon hívták és fél órán keresztűl csevegett, míg keresztanyám kibontva várta.
Az egyik kérdésem az lenne, hogy milyen komplikáció léphetett fel, hiszen ma már haza akarta bocsátani az orvos?
Másrészt fel vagyok háborodva a kiszolgáltatott betegekkel való bánásmód miatt, nem tudom mit lehet tenni ez ellen.

Válaszát előre is köszönve: Annamária

Dr. Szamosi Szilvia válasza bélcsavarodás témában

Tisztelt Kérdező!

Az akut műtétek leggyakoribb szövődménye a sebgyógyulási zavar. Ügyeletben nincs idő a beteg előkészítésére hosszaan, értelemszerűen. Amíg a sebgyógyulás nem alakul megnyugtatóan nem szabad hazaengedni a beteget. Egy osztályon a higiéniás szabályokat a kórházi higiéniás osztály szabja meg és ellenőrzi.

Amennyiben az ellátással kapcsolatban problémája volt panaszával az Országos Egészségbiztosítási Felügyelethez fordulhat.

Kérdés: 2009. december 06., 21:40; Megválaszolva: 2009. december 06., 21:40
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Dermoid Ciszta
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...