Pectus excavatus

Fiam 12 éves. A mellkasával már többször voltunk orthépédián mert kissé besüppedt  (édesapjának is ilyen) . Eddig csak lufifujást, úszást javasoltak, s az iskolába járt gyógytestnevelésre, ezeket többé-kevésbbé alkalmaztuk is de nem vettük nagyon szigorúan, mivel az esztétikai szemponton kivül nem okozott semilyen problémát.  Vidéken az úszás nem megoldott,  a gyógytesit úgyan szakember vezeti,  de nem  egészen testreszabott, inkább csoportos minden gyerek (lúdtalpas, hanyagtartásos és fiam) egyformán tornázik.

Gyermekem az utóbbi időben viszont panaszkodik, hogy fullad, nyom a mellkasa, főleg terhelésre -futásra, - foci közben. Most hirtelen nőt, furcsa a testartása. A nyáriszünetben gyógytesi sincs.

Mi lenne a teendő? Hova kérjek beutalót, merre induljunk próblémánkkal?

Válaszát előre is köszönjük, tisztelettel: Pártlné

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza tölcsérmellkas témában

Kedves Kérdező!

 

A tölcsér mellkas korrekcióját mellkas-sebészeti vagy gyermeksebészeti osztályokon  végzik, így ezzel a problémával ezen szakrendeléseket kell keresni a nagyobb osztályokon, hiszen ott tudnak erről részletes felvilágosítást adni és megítélni, hogy szükséges-e a műtét.Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2009. július 13., 09:14; Megválaszolva: 2009. július 13., 09:14
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus