Tojás nagyságú dudor

Tisztelt Szakértő! Az édesapám lábát a múlthéten műtöték. 2 eret mostak át és hálót helyeztek be. Az édesapám már a kórházban is belázasodott műtét után 2-3 nappal de hazaengedték. Itthon a branül helyén egy tojás nagyságú dudor jelentkezett és a láz tegnap óta újból jelentkezik nála olyannyira hogy a ma már 39 fokos láza lett. A házi orvos tovább küldte a sebészetre ahova holnap megy. Kérdésem az lenne hogy édesapám mitől lázas ha a dudoron kivűl más problémája nincsen (nátha, hasmenés, köhögés nincs) . Esetleg valami fertőzést kapott a kórházban? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Judit

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza dudor témában

Kedves Judit!

A sebészeti vizsgálaton tudják azt megmondani, hogy a dudorral vagy mással van-e összefüggésben az édesapja lázas állapota. Laborvizsgálatra lesz szükség, ami megmutatja, hogy a gyulladásos értékei milyen magasak, és ennek megfelelően indítanak antibiotikumos kezelést is. A dudort okozhatja vérgyülem vagy sebfertőzés is. Valószínűleg a dudor bemetszésére és kiürítésére lesz szükség. Remélem azót már jobban van, jobbulást kívánok! Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 10., 11:50; Megválaszolva: 2009. július 10., 11:50
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus