Csőszerű lábujjköröm

T. Doktor Nő/Úr!

Régi gondom, és nem tudom kihez forduljak a problémámmal? Bőrgyógyászhoz, sebészhez, vagy máshová?

Mindkét lábam nagyujján volt egy-egy benőtt köröm, ami meg is van kissé vastagodva, valószínűleg gombás is. Jelenleg csőszerűen be van hajolva két oldalon, amitől a közötte lévő "hús"t összenyomja. Azonkívül, hogy nem esztétikus, nagy fájdalmat is okoz/ott, mely jelenleg nem olyan jelentős.

Sebész egy alkalommal már eltávolította az egyik körmöm jobb széléből 1-2 mm-t.

Következő alkalommal mindkét lábam nagyujjáról levették a körmöt, és úgy nézett ki 100 nap után, hogy szépen, egészségesen nő újra. Aztán még rosszabb lett,   ezután kezdett el csőszerűen behajlani, és nagyon fájt, érzékeny volt. A körömvágás kifejezetten nagy fájdalmat okozott.

Háziorvosom úgy gondolta, hogy ez addig nem fog elmúlni, amíg a gombát ki nem űzzük. Jelenleg kb. 4. hónapja szedem a Lamisilt. Fájdalmaim enyhültek, talán a körmöm is egészségesebben nő, de még mindig csúnya, és a bal lábam körme érzékeny.

Voltam egy pedikűrösnél, aki azt találta furcsának, hogy a körmöm nem sárga, vastag, - még valami jellegzetes tünetet hiányolt, de nem emlékszem rá, mit - tehát nem tipikusan gombás lábkörömre utaló jeleket lát rajta. Ilyen csőszerű körmöt azonban még nem látott...

Elnézést kérek, amiért ilyen hosszú lett levelem, de nekem ez igen nagy gondot okoz, nem hanyagoltam el, és nem látom a megoldást.

Kérem a segítségét.

Köszönettel:

L. Ilona

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza benőtt köröm témában

Kedves Ilona!

 

Újabb sebészeti beavatkozást nem javaslok, mivel levétel után gyakran rosszabb lesz a szituáció. Elős lépés a bőrgyógyász és a körömgomba kezelése. Mindenképpen keressen fel egy szakorvost.Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2009. június 23., 21:09; Megválaszolva: 2009. június 23., 21:09
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus