Lágyéksérv

kedves DR NŐ-ÚR! báttyámnak kb galambtojás nagyságnyi lágyéksérve van.nagyon fél, sokáig titkolta is, sajnos nemtudom mióta tart ez az állapot, de 1éve az biztos.elég gyakran érez forróságot ott.z mitöl lehet? mi történik akkor? néha húzódik, és az is elég kellemetlen neki.nehéz fizikai munkát végez, továbbra is emelget.ez is árthat gondolom.ha sokáig halogatja a műtétet lehet belöle baj? ez lehet rosszindulatu is? kérem irja meg ön szerint mivel tudnám meggyőzni őt a műtétre, mert nagyon félteem! mekkorára tud nőni egy ilyen sérv? esetleg elzárhat e valmi fontos szervet? köszönöm mielöbbi gyors válaszát.tisztelettel, katalin

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza lágyéksérv témában

Kedves Katalin!

Sérv esetén a hasfal gyenge pontján át a hasüregben lévő belek előtüremkednek. Ez a természetellenes helyet okoz panaszokat a testvérének is. A sérv megoldása kizárólag sebészi, azaz műtéti úton lehetséges. Mivel a sérv kizáródhat és életet veszélyetető állapotot okozhat, ezért a megoldása minél hamarabb célszerű. A sérv folyamatosan nő, de ez a kisebb probléma.

Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Kérdés: 2009. május 21., 23:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:55
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus