Szülés közben vagy utána kaphatok-e trombózist az aranyér miatt?

Tisztelt Farkas Ágnes Doktornő! 1-2 héttel ezelőtt kérdeztem doktornőtől az aranyérrel kapcsolatban. Akkor voltam 35-36. hetes kismama. Válasza (amit utólag nagyon köszönök) megnyugtató volt, ám a probléma azóta fokozódott. Már felkerestem egy proktológus szakorvost, aki a vizsgálat után mondta, hogy szövődmény nélküli az aranyér, majd elmúlik. Írt kenőcsöt, ami nem igazán használ. A fájdalom azonban időnként nagyon erős, főként székelés után és olyankor általában vérzik is. Hamarosan elérkezik a szülés ideje, ám egyre jobban félek tőle az aranyerem miatt. A kérdésem igazából az lenne, hogy szülés közben vagy utána kaphatok-e trombózist az aranyér miatt? Válaszát köszönöm szépen! Egy aggódó kismama

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza aranyér témában

Kedves Kéredező!

Problémájában nincs aggasztó jel. Az aranyeresség jól ismert és gyakori terhességekben. szüléskor és a gyermekágyi szakban kizáródhat, ami azt jelenti, hogy a vérrel megtelt aranyér nem húzódik vissza, mely fájdalmas, de semmilyen veszélyt nem jelnt önre. Trombózis veszélyt nem jelez az aranyeresség.Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Kérdés: 2009. május 17., 16:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 12:24
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus