Csomók a végtagokon

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy jó pár hónapja észrevettem hogy a végtagjaimon csomók jelentek meg a bőr alatt (combomon, karomon) . (Nyomásra fájdalmassak) . Körzeti orvosom szerint nem kell aggódnom. Mik lehetnek ezek? Összefüggésben lehet-e a testsúlyal? Hogy tudom eltüntetni őket? Előre is köszonöm válaszát. Tisztelettel: Háber János

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza csomók témában

Kedves János!

Vizsgálat nélkül nehéz pontos véleményt mondani, de a legvalószínőbb, hogy a bőr alatti lágyrész jóindulatú elváltozásokról van szó. Nem valószínű, hogy a testsúllyal összefüggésben van. Forduljon sebészeti vagy bőrgyógyászati szakrendeléshez, mert a fizikális vizsgálat szükséges, ez alapján lehet az eltüntetésről is nyilatkozni.Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Kérdés: 2009. május 04., 20:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:32
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus