• Fermerült fertőzés osteotomia után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 9 hete volt egy csípőműtétem.(osteotomia) Műtét után fellépett egy fertőzés, kaptam augmentin duót. Majd hazaengedtek 340.2-es Crp-vel. 6. héten szintén bekerültem antibiotikumos kezelésre de sem mintavétel semmi sem történt csak egy sima vérvétel. Szintén Augmentin Duót kaptam. Most megint tablettába szedem az antibiotikumot mert megint vörös és be van dagadva a műtéti terület. Úgy gondolom nem voltam alaposan kivizsgálva másodszorra sem hogy milyen fertőzésről, bakteriumról is van szó csak kaptam megint az antibiotikumot(Augmentint) azt csókolom. 2 hónapja hogy műtöttek és nem vagyok jobban. A kezelő orvosomat a legutóbbi problémakor nem lehetett elérni, a kórház sem tudta, több üzenetet is hagytam neki de fel sem keresett. Az operáló kórház lakhelyemtől 360km. Az orvosom pedig a lakohelyemhez közeli városban magánrendel így kerültem hozzá. Megmondom őszintén sem pénzem sem kapacitásom nincs újból ennyit utazni azért hogy 1-2 hétre csillapitsák a dolgot de a gyökeres megoldás nem születik. Mellékeltem egy képet a műtéti heg jelenlegi állapotáról. Szeretnék végre normális életet élni, normálisan felépülni.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a fertőzés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. sajnos a kép sem érkezett meg. Leírása alapján valószínűsíthető, hogy nincs minden rendben a műtéti területtel. Azt, hogy mintavétel nem történt, azt Én is furcsállom. Antibiotikumot adtak, de kérdés, hogy az adott kórokozóra az-e a legjobb választás. Ezért kellett volna tenyésztésre mintát venni. Az sem kizárt, hogy a csípőjét fel kellene tárni, ki kellene alaposan tisztítani (mintát is venni). Mindenképpen keressen fel egy ortopédiai osztály szakrendelését, hogy megkezdjék a szakszerű ellátást. Közben persze próbája elérni az operáló orvosát is valamilyen módon, mert az lenne a legcélszerűbb, ha Ő kezelné tovább, hisz Ő tudja mi történt műtét közben, milyen eljárást végzett, és milyen módon lehetne leghatékonyabban elhárítani a kialakult gyulladást.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. szeptember 02., 16:46; Megválaszolva: 2018. szeptember 03., 22:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot doktor úr. Kérésem az lenne,hogy jobb oldali làgyéksérvem van. Viszont van egy màsik betegségem is ami a màjzsugor. Kérdésem az lenne hogy müthető e a làgyéksérvem bàrmiféle kockàzat nélkül.
        Kedves Doktornő/Doktor úr! Körülbelül egy hónappal ezelőtt erőteljes bal oldali alhasi fájdalomra ébredtem,ekkor rögtön elmentem a nőgyógyászomhoz,valamilyen petefészek gondra gyanakodva. Kiderült, hogy nőgyógyászati téren minden rendben...
        Tisztelt doktor úr/ doktornő! A farcsontom mellett, jobb oldalt mar évek óta érzek valami kinövésszerűséget. Először még csak feluleseket nem tudtam csinálni tőle, ez volt 2-3 éve. Nem nagyon törődtem vele, gondoltam nem komoly, ez...
        Üdv.Az lenne a kérdésem hogy condyloma vagy aranyér?Viszketni szokott,húzodó érzést kelt ha ülök,nagy wc közben nem fáj de ha finoman is törlöm papírral enyhén élénk piros véres lessz a papír.Esetleg házi praktika lenne a...
        Jó napot kívánok!A panaszom a következő: Állás, járás, emelés közben a rekeszizmom begörcsöl annyira,hogy a fájdalom begörnyedésre kényszerít. Ilyenkor hasszorító övvel tudom csak csillapítani a görcsöket. Érdekes,hogy fekvő és...
        Üdvözlöm! Régóta kínlódok az aranyértől! Aranyércsomóim vannak amik kitüremkednek néha fáj és viszket. Nem vérzik, viszont néha nagyon fáj néha pedig nem de ezek a csomók folyamatosan kinn vannak.Most viszont nagyon viszket égő érzésem...