Fermerült fertőzés osteotomia után

Üdvözlöm! 9 hete volt egy csípőműtétem. (osteotomia) Műtét után fellépett egy fertőzés, kaptam augmentin duót. Majd hazaengedtek 340.2-es Crp-vel. 6. héten szintén bekerültem antibiotikumos kezelésre de sem mintavétel semmi sem történt csak egy sima vérvétel. Szintén Augmentin Duót kaptam. Most megint tablettába szedem az antibiotikumot mert megint vörös és be van dagadva a műtéti terület. Úgy gondolom nem voltam alaposan kivizsgálva másodszorra sem hogy milyen fertőzésről, bakteriumról is van szó csak kaptam megint az antibiotikumot (Augmentint) azt csókolom. 2 hónapja hogy műtöttek és nem vagyok jobban. A kezelő orvosomat a legutóbbi problémakor nem lehetett elérni, a kórház sem tudta, több üzenetet is hagytam neki de fel sem keresett. Az operáló kórház lakhelyemtől 360km. Az orvosom pedig a lakohelyemhez közeli városban magánrendel így kerültem hozzá. Megmondom őszintén sem pénzem sem kapacitásom nincs újból ennyit utazni azért hogy 1-2 hétre csillapitsák a dolgot de a gyökeres megoldás nem születik. Mellékeltem egy képet a műtéti heg jelenlegi állapotáról. Szeretnék végre normális életet élni, normálisan felépülni.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza fertőzés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. sajnos a kép sem érkezett meg. Leírása alapján valószínűsíthető, hogy nincs minden rendben a műtéti területtel. Azt, hogy mintavétel nem történt, azt Én is furcsállom. Antibiotikumot adtak, de kérdés, hogy az adott kórokozóra az-e a legjobb választás. Ezért kellett volna tenyésztésre mintát venni. Az sem kizárt, hogy a csípőjét fel kellene tárni, ki kellene alaposan tisztítani (mintát is venni) . Mindenképpen keressen fel egy ortopédiai osztály szakrendelését, hogy megkezdjék a szakszerű ellátást. Közben persze próbája elérni az operáló orvosát is valamilyen módon, mert az lenne a legcélszerűbb, ha Ő kezelné tovább, hisz Ő tudja mi történt műtét közben, milyen eljárást végzett, és milyen módon lehetne leghatékonyabban elhárítani a kialakult gyulladást.

Kérdés: 2018. szeptember 02., 16:46; Megválaszolva: 2018. szeptember 03., 22:02
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus